Over mij

Geboren in 1948 te Gorinchem en daar opgegroeid.Is hij in 1969 met zijn jeugdliefde Henny getrouwd en in Hank gaan wonen. De woning, een "oude pastorie" waar tevens zijn atelier gevestigd is, heeft een zeer inspirerende werking op hem. De schilderstukken en sculpturen die hier tot stand komen, zijn veelal geënt op symbolische, religieuze, en mythologische onderwerpen.
De portretten die door hem meestal in opdracht vervaardigd zijn komen als het ware tot leven door de losse toets. Plein-air schilderen in de Biesbosch met zijn steeds wisselende stemmingen, maar ook in andere delen van ons land, is één van zijn vele bezigheden.
Haar kracht, schoonheid en de seizoensinvloeden roepen bij hem een scheppingsdrift op.
In het bijzonder heeft hij zich gericht op het schilderen van landschappen bij nacht,zonsopkomsten en zonsondergangen.
Sfeer is het belangrijkste element in zijn schilderijen.
Alle andere elementen zijn daaraan ondergeschikt gemaakt.
Met zijn werk wil hij die sfeer en het gevoel met de kijker delen
Zijn tekeningen, schilderijen maar ook zijn ruimtelijke objecten getuigen van een eigen visie. Daar hij in veel facetten van de kunst actief is zou je hem veelzijdig kunnen noemen, zijn werk laat zich zeker geen etiket opplakken.

In de jaren 70 tekende hij elke vrijdagavond model bij Pictura in Dordrecht met onder anderen Otto Dicke, Henk van Dalen en Ab van 't Hof, kunstenaars waarvan hij het genoegen had ze te leren kennen en met hen te mogen werken.

Ad Dubbeldam is 20 jaar lid van B.O.A., een beroepsorganisatie voor kunstenaars. Daar maakt hij deel uit van de ballotagecommissie. Daarnaast geeft hij ook teken- en schilderlessen aan kinderen en volwassenen. Ook van de cursisten worden de schilderijen regelmatig geëxposeerd. In het verleden gebeurde dat veelal in het kasteel te Dussen. Sinds de verkoop van het kasteel is dat helaas niet meer mogelijk.

 

Kunstgalerijdubbeldam